Nyomtatás

Pizsamaparti a Planetáriumban

Írta: Kecskeméti Planetárium. Kategória: Űrsuli

Pizsamaparti a Planetáriumban

A hosszúra nyúlt téli időszakot egy eddig még sosem próbált attrakcióval színesítettük a tehetségígéretek számára. Kétnapos csapatépítő tréninget szerveztünk a gyerekeknek, mely során lehetőséget biztosítottunk a Planetáriumban tölteni az éjszakát a vállalkozó szellemű gyerekek és szüleik számára...

Január utolsó szombatján a délutáni műsorok után, volt a találkozó. Az este folyamán először megnéztük azokat a kiselőadásokat, amelyeket a vállalkozószellemű gyerekek készítettek a kedvenc csillagászati és/vagy űrkutatási témájukról. Volt itt szó az űrkutatás történetéről, a bolygókról és az exobólygókról is. Az előadások közti szünetekben batyusbuli jelleggel megpizzáztunk, sütiztünk és teáztunk. Tervbe volt véve estére egy közös távcsövezés is, de ez sajnos a borult idő miatt elmaradt. Az előadások után egy kis közös mozizás következett, majd alvás a "6000 csillagos szállodában", azaz a kupolateremben.

Másnap reggel, a tisztálkodás és a vacsora maradékainak jóízű elfogyasztását követően, még megbeszéltük a tegnap esti előadásokat. Ezt követően közös társasjátékozással, beszélgetéssel múlattuk az időt. Akinek kedve volt, odaülhetett a vezérlőpultba és megforgathatta az eget, vagy csinálhatott zenés napnyugtát. A délelőtt gyorsan elszaladt és délben azzal búcsúztunk a gyerekektől, hogy ezt a programot még ismételni kell máskor is!